Середа, 2 Жовтня, 2024

У німецькому місті Апольда внаслідок пожежі у будинку, де проживали біженці з України, загинула дитина. Попередньо, це хлопчик дев'яти років. Перед цим було відомо про постраждалих.

Про це заявив керівник регіонального міністерства внутрішніх справ у федеральній землі Тюрінгія Георг Майєр, передає РБК-Україна із посиланням на Twitter німецького чиновника.

Наразі тривають слідчі дії, деталі НП з'ясовуються.

"Сьогодні в Апольді загинула дитина, яка разом зі своєю родиною шукала захисту від бомб (російського диктатора Володимира) Путіна", – йдеться у публікації.

Представник МВС обіцяє докласти всіх зусиль для з'ясування причин пожежі.

"Тут має бути повна ясність", – наголосив Майєр.

Перед цим з'явилася інформація, що на місці НП було виявлено тіло. Особу загиблого буде встановлено після проведення судмедекспертизи, зазначали правоохоронці.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер повідомила у своєму Twitter, що федеральні органи безпеки перебувають у постійному контакті з поліцією Тюрінгії та "завжди готові надати підтримку".

"Всі мої співчуття сім'ї та біженцям, які жили тут. Хочу подякувати рятувальникам, які швидко допомогли та врятували багатьох людей з вогню", – додала вона.

Місце події в Апольді (фото: MDR/Johannes Krey / tagesschau24)

Додамо, за даними німецьких правоохоронців, у момент пожежі в гуртожитку перебувало близько 250 осіб. Як пише DW, вони були евакуйовані та переселені до іншого центру в сусідньому місті Хермсдорфі.

Пожежа в будинку для українських біженців у ФРН

Цієї неділі, 4 червня, Посол України в Німеччині Олексій Макєєв заявив про пожежу в одному з будинків в Апольді, де проживали українські біженці. Дипломат тоді додав, що внаслідок нещасного випадку є постраждалі.

Також посол зазначив, що розголошувати деталі події він не може, доки триває слідство.

Місцева поліція поінформувала, що ще 10 осіб отримали поранення та доставлені до лікарні внаслідок пожежі.

Нагадаємо, минулого листопада у Німеччині затримали пожежника за підозрою у підпалі гуртожитку у муніципалітеті Грос-Штремкендорф, в якому проживали українські біженці.

Раніше у суботу, 3 червня, у Польщі під потяг потрапив український підліток.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.