Вівторок, 1 Жовтня, 2024

У Києві буде цілодобовий доступ до укриттів цивільного захисту. Мешканці зможуть потрапити до них не лише під час повітряної тривоги, а в будь-який час доби.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера Києва Віталія Кличка.

Так, сьогодні було проведене засідання столичної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ньому обговорили питання координації дій всіх служб щодо забезпечення роботи і доступу до укриттів.

"Ухвалене рішення про цілодобовий доступ до укриттів – обовʼязкове до виконання всім установам і закладам. Обовʼязкове для контролю всіма відповідальними службами" – написав Кличко.

Він зазначив, що до контролю за доступом буде долучена громадськість. Всі небайдужі можуть доєднатися і стати інспекторами громадського контролю. Для цього потрібно звернутися до Департаменту муніципальної безпеки.

Окрім того, патрульна поліція допоможе перевіряти доступність укриттів під час повітряної тривоги в комендантську годину.

Відповідальність за зачинені укриття

Київрада на найближчому позачерговому засіданні, яке відбудеться 8 червня, звернеться до Верховної ради щодо встановлення відповідальності за недопуск людей та неналежну роботу укриттів. Це стосуватиметься й приватних власників приміщень укриттів.

Новина доповнюється…