П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

Із понеділка, 22 травня, громадський транспорт в Києві під час повітряної тривоги довозитиме пасажирів до найближчого укриття. При цьому сплачувати за проїзд вдруге не треба.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Київську міську військову адміністрацію.

"Під час повітряної тривоги водії мають довезти пасажирів до укриттів, які розташовані найближче за схемою руху. Зокрема, до станцій метро, підземних переходів, паркінгів тощо", – йдеться в повідомленні.

В КП "Київпастранс" підкреслюють, що повторно сплачувати за проїзд у комунальному транспорті після відбою тривоги не потрібно.

"Пасажири можуть продовжити користуватися транспортом на тому ж маршруті за вже сплаченими проїзними документами протягом години", – попередили на підприємстві.

Як повідомлялось, наземний громадський транспорт Києва у разі оголошення повітряної тривоги буде довозити пасажирів до найближчого укриття. Таке рішення діятиме з 22 травня.

Нагадаємо, до цього транспорт в Києві зупинявся під час тривог. Влада Києва не підтримала петицію, в якій просили, щоб транспорт прямував за вказаним маршрутом попри повітряну загрозу. При цьому в поліції повідомляли, що будуть зупиняти водіїв-порушників, які порушують вимогу зупинки під час повітряної небезпеки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.