Четвер, 3 Жовтня, 2024

Ізраїльські військові заявили, що ліквідували ще одного командира угруповання "Ісламський джихад" у результаті авіаударів по сектору Газа. Мова йде про командувача ракетними військами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що вранці 11 травня внаслідок авіаудару на півдні Гази в місті Хан-Юніс було вбито Алі Галі. Він був командувачем ракетними військами "Ісламського джихаду".

Фото: Ізраїль ліквідував командувача ракетними військами "Ісламського джихаду" (timesofisrael.com)

"Галі відповідав за керівництво та проведення ракетного обстрілу ізраїльської території, включаючи нещодавні обстріли під час операції "Щит і стріла". Галі вважався центральною фігурою в організації і займався її управлінням", – зазначають в Ізраїлі.

За інформацією ізраїльської армії, Галі переховувався в притулку під час удару разом з двома іншими бойовиками. За попередніми даними, вони також загинули. "Ісламський джихад" підтвердив загибель свого командира.

Footage from the targeted Hamas Tower in northern Khan Younis. IDF announced they are targeting PIJ Saraya Al-Quds positions just after the initial reports of this strike which appears to have been conducted with GBU-39 SDB. Bodies have been transferred to Nasser Hospital. pic.twitter.com/6tmJ7PlVZK

— Aurora Intel (@AuroraIntel) May 10, 2023

Варто зазначити, що вранці 9 травня Ізраїль ліквідував трьох командирів "Ісламського джихаду", розпочавши операцію "Щит і стріла".

У відповідь з сектору Газа було випущено сотні ракет по ізраїльським містам. Відомо про влучання у будинки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.