Середа, 2 Жовтня, 2024

Мешканці Києва повідомляють про нібито аферистів, які ходять по квартирах та вимагають гроші.

Про таку схему розповіла мешканка столиці Лілія Жалдак на Facebook-сторінці "Наш дім – Березняки".

У чому полягає схема

Так, Лілія повідомила, що до її матері на Дніпровській набережній раптово нагрянули працівники з "перевірки газу". Пенсіонерка впустила чоловіків у квартиру, вони показали їй документи, але оскільки у неї проблеми із зором, то справжність їх не доведена.

"Це були двоє молодих чоловіків старших за 40, як вона каже. Перевірили чимось газ (лічильників у неї немає), сказали, що у неї "витік газу", зняли кран, який перекриває газ. Потім чимось замазали, залишили свій телефон (один сказав, що його звуть Максим), щоб відремонтувати, це коштуватиме 550 грн і пішли", – повідомила киянка.

Жінка не впевнена, чи це справді працівники служби газу, чи аферисти. У коментарях їй порадили зателефонувати до газової служби та запитати, чи відправляли до неї співробітників.

Для початку, зателефонуйте до газової служби і запитайте, чи відправляли працівника на ім'я Максим за вашою адресою тоді дізнаєтеся, чи справжні працівники. По-друге, під час воєнного стану, повірка не є обов'язковою, тож ви не зобов'язані пускати людей у житло, навіть якщо це справжні газовики.
Приходила до мене жінка. Я її не пустила. Посвідчення показала. Сказала треба свідчення. Я їй на телефон зняла і все. Ніхто нічого не знімав.
Донесіть до всіх родичів, що ви маєте право нікого не впускати у квартиру, навіть поліцію. На ті повинні бути папірці з суду. Хоч для перевірки вентиляція чи лічильників. Без різниці.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як ефективно захиститись від шахраїв.

Також ми писали про шахраїв, які викрадали гроші під час "обміну валют" за допомогою дрону.