Середа, 2 Жовтня, 2024

Російська Федерація звинувачує США та Україну в нібито спланованому терористичному акті, в результаті якого сьогодні, 6 травня, була підірвана машини російського пропагандиста Захара Прилєпіна, який в момент інциденту знаходився в авто.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Міністерства внутрішніх справ Росії.

"Російські правоохоронні органи з'ясовують усі деталі події. Однак уже зараз із матеріалів, отриманих оперативно спрацювали МВС Росії й СК Росії, очевидно, що йдеться про черговий терористичний акт, організований і виконаний київським режимом, за яким стоять західні куратори", – йдеться в заяві МВС РФ.

В російському міністерстві заявляють, що нібито спланований теракт проти Прилєпіна є "черговим проявом того системного підходу до усунення ідейних опонентів, який стараннями Вашингтона з 2014 року активно насаджували в Україні".

"Відповідальність за цей та інші терористичні акти лежить не тільки на українській владі, а й на їхніх західних покровителях, насамперед на США, чиїми стараннями від моменту державного перевороту в лютому 2014 р. ретельно вирощували замішаний на неонацизмі антиросійський проєкт в Україні", – сказали в МВС РФ.

Що передувало заяві РФ

Сьогодні в Нижньому Новгороді підірвали автомобіль пропагандиста РФ Захара Прилєпіна. Він в момент вибуху перебував в транспорті.

Пізніше на підрив російського пропагандиста відреагували у Офісі українського президента Володимира Зеленського.

Невдовзі росіяни повідомили, що нібито затримали причетного до підриву автомобіля.

СБУ також відреагувала на підрив російського пропагандиста Прилєпіна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.