Понеділок, 30 Вересня, 2024

На тимчасово окупованих територіях України почастішали випадки, коли представники російської ФСБ виходять в людні місця в цивільній формі, аби виявити членів українського підпілля.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

""Гестапівці" під виглядом простих мешканців цікавляться в продавців, кондукторів й інших, хто жаліється на російську владу й нерідко самі провокують подібні розмови. Так, ворог шукає нелояльне населення", – пише ЦНС.

У відомстві зауважили, що у випадку, якщо ж "жертва" ведеться на провокацію, то попадає на гачок й надалі змушена співпрацювати з росіянами.

"Центр національного спротиву закликає бути обережнім й не розповідати своє ставлення до окупаційної влади малознайомим людям", – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що на окупованих територіях Запорізької області російські загарбники готуються до оборони, а також евакуації населення, яка, зокрема, в Енергодарі планується приблизно 5 травня.

Також раніше ми писали, що росіяни почали масово відбирати легкомоторні судна на окупованій частині Запорізької області. Ймовірно, саме на них вирішили тікати із захоплених територій.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.