Четвер, 3 Жовтня, 2024

Держсекретар США Ентоні Блінкен і генсек НАТО Єнс Столтенберг в суботу обговорили телефоном надання допомоги Україні і підтримку оборонного потенціалу Північноатлантичного альянсу, а також його Стратегічну концепцію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника Держдепу Неда Прайса.

Як випливає з документа, Блінкен і Столтенберг говорили про "зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн НАТО в Берліні 14-15 травня".

Вони піддали критиці війну РФ проти України і "підтвердили підтримку українського народу і територіальної цілісності" країни.

Крім того, Блінкен і Столтенберг відзначили "важливість підтримки потужних засобів стримування і оборони НАТО".

"Вони обговорили підготовку до майбутнього 28-30 червня саміту НАТО в Мадриді, включаючи нову Стратегічну концепцію НАТО, згідно з якою буде діяти альянс в наступні десять років", – додав Прайс.

Раніше ми повідомляли, що, за словами Єнса Столтенберга, НАТО надає масову підтримку Україні у війні з Росією. Однак Альянс не ставатиме стороною конфлікту.

Також ми писали, що віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина повідомила, що Україна не відмовляється від вступу до НАТО. При цьому українська влада не відкладатиме вступ до Північноатлантичного альянсу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.