Середа, 2 Жовтня, 2024

Міністр юстиції Італії Карло Нордіо розпочав заходи дисциплінарного характеру щодо трьох суддів, які призначили домашній арешт синові російського підприємця Артему Уссу, який пізніше втік до РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Артем Усс мав постати перед судом у США за відвантаження нафти з Венесуели порушуючи санкції та банківське шахрайство.

"Підозрюваний залишив свій будинок у Базільйо, на околиці Мілана через день після того, як Міланський суд погодився передати його до США. Його електронний браслет дійсно подав сигнал тривоги, але Усс втік на той час, коли поліція дісталася його дому", – йдеться у матеріалі.

Reuters пише, що Нордіо звинуватив суддів Міланського апеляційного суду у грубій та непробачній недбалості за надання підозрюваному домашнього арешту у листопаді минулого року, попри протидію з боку Генеральної прокуратури Італії. Прокуратура вказувала на великі фінансові можливості підозрюваного Усса та реальну небезпеку втечі.

Національна асоціація магістратів засудила дії Нордіо, заявивши, що він підриває незалежність судової системи. Асоціація міланських юристів також засудила позицію Нордіо та сказали, що вони бачили сильний елемент залякування у його діях проти суддів.

Нагадаємо, що син російського бізнесмена Олександра Усса, якого мали перевести до США, втік з-під домашнього арешту в Італії.

Минулого року США звинуватили п'ятьох росіян в ухиленні від санкцій та відмиванні грошей, одним з яких був Артем Усс.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.