Четвер, 3 Жовтня, 2024

Росіяни вже можуть роздавати повістки мешканцям тимчасово зайнятих територій України в електронному форматі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Мелітопольського міського голови Івана Федорова.

"Окупанти придумали спосіб мобілізувати мешканців РФ і захоплених частин України – створили електронний реєстр військовозобов’язаних і роздаватимуть електронні повістки", – йдеться у заяві.

За його словами, реальна можливість стати "гарматним м’ясом" для РФ поки що тільки у тих, хто взяв паспорти Росії.

"Проте в небезпеці всі мешканці захоплених територій України. Окупаційні соціальні "служби" та "медзаклади" також можуть передавати дані в реєстр військовозобов’язаних", – додав Федоров.

Мер Мелітополя закликав людей виїжджати з окупованих територій України, за останні тижні це зробило вже понад 2000 людей.

Нагадаємо, що вчора російський диктатор Володимир Путін підписав закон про введення в країні нових методів мобілізації для росіян. Тепер в Росії повістки будуть відправляти онлайн.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що 11 квітня, російська Держдума схвалила законопроекти, які вводять нові методи для мобілізації росіян. Зокрема, пропонується видача повісток онлайн, а на військовий облік будуть ставити навіть без присутності громадянина у військкоматі.

Нагадаємо, в Росії з 1 квітня стартував весняний призов на військову службу. В рамках нього російський диктатор Володимир Путін хоче призвати 147 тисяч росіян.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].