Четвер, 3 Жовтня, 2024

Федеральні землі Німеччини домовилися не подовжувати пільговий період для власників українських автомобілів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Автомобілі з іноземною реєстрацією в Німеччині не мають права їздити дорогами країни довше, ніж рік після перетину кордону. Для багатьох українських біженців цей термін уже сплив.

Представники земельних урядів з питань реєстрації автомобілів під час засідання комітету прийняли рішення не подовжувати дію пільгового періоду для українських авто.

"Всі учасники зустрічі одностайно висловилися за те, що після спливання термінів має проводитися передбачена законом процедура поставлення на облік, яка включає всі вимоги з точки зору наявності страхування і сплати податків, а також виконання вимог безпеки руху і реєстрації у відповідності до приписів із захисту даних", – розповіли в міністерстві транспорту землі Саар.

Зазначається, що остаточно узгодити детальну процедуру реєстрації українських автомобілів мають на одному з міжвідомчих засідань на початку травня

Раніше ми писали, уряд Німеччини дозволилв Польщі реекспорт винищувачів МіГ-29, із запасів колишньої Національної народної армії, Україні.

Нагадаємо, міністерство фінансів Чехії повідомило, що держбюджет витратив близько 1,59 млрд доларів на надання допомоги біженцям з України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].