П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

У лікарні Мечникова цілодобово рятують людей, які зазнали тяжких травм. Але найчастіше після таких операцій пацієнтам необхідна складна та тривала реабілітація.

Для того, щоб люди могли її проходити прямо в цій лікарні, створюють новий центр.

Про це розповів заступник медичного директора лікарні Мечникова Олександр Толубаєв:

«Шлях героя.

З поля бою – прифронтовий госпіталь – реанімаційна зала Лікарні Мечникова – операційна – реанімація – відділення нейрохірургії, хірургії, травматології.

Від надходження до евакуації в стабільному стані для багатьох з них проходить всього декілька діб. За ними важка щоденна робота медиків – військових і цивільних, лікарів, медсестер, санітарочок.

Але ж до відновлення і повернення в родину попереду ще багато місяців, років. Найважчі все життя будуть боротись з наслідками цієї жахливої війни.

На рівні держави та керівництва Дніпропетровської області прийнято рішення про створення мережі потужних реабілітаційних центрів.

Реабілітаційний центр Лікарні Мечникова буде створений в головному хірургічному корпусі, отримає сучасне обладнання і нові можливості для психологічного, соціального і фізичного відновлення військових. Ми не маємо права залишити воїнів та їх сім’ї на самоті з проблемами.

Час кожному працювати на Перемогу і відновлення України!».