П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

Випікання пасок на Великдень – це своєрідне таїнство. Так, серед різноманітності варіантів цієї святкової випічки важко визначитися, яку приготувати. Спробуйте приготувати паску від Євгена Клопотенка, прикрашену горішками та апельсиновою цедрою!

Рецептом кулінар поділився на своїй сторінці у Instagram.

Підготовка до приготування

У мисці розведіть 20 г дріжджів, 150 мл молока та 1 ст. л цукру. Відставте на 20 хв.
8 жовтків збийте з 200 г цукру.
50 г волоських горіхів замочіть у 50 мл молока.
100 г вершкового масла розтопіть.
зніміть цедру із 2 апельсинів.

Покроковий рецепт приготування

Замісіть опару – 500 г борошна та збиті жовтки. Поставте цю суміш підійти приблизно на 20-30 хвилин.

Потім додайте в борошно з жовтками: цедру апельсина, розтоплене масло і горіхи.

Добре замісіть тісто. Поставте його на годину підходити у тепле місце.

Форму для паски застелите пергаментом, викладіть в неї тісто і дайте постояти йому ще 20 хвилин.

Випікайте приблизно 50 хвилин при 180 градусах.

Як зробити помадку

Поки паска холоне, ви можете зробити помадку. Збийте 2 білки, додайте до них 200 г цукрової пудри. Потім замочіть у 50 мл води 5-7 г желатину. Розтопіть його на водяній бані. Змішайте вінчиком желатин та глазур.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

Читайте також, що означає кожен продукт зі святкового кошика.

Також вам буде цікаво прочитати, яка різниця між писанкою та крашанками.