П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

Російські окупанти продовжують використовувати навчальні заклади тимчасово захоплених територій у власних цілях. Зокрема, вони облаштовують у них свої військові об'єкти, прикриваючись "живим щитом" – школярами та викладацьким складом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на зведення Генерального штабу ЗСУ у Facebook .

За даними військових, в окупований Скадовськ Херсонської області протягом останніх днів прибули підрозділи російських військ з-поміж мобілізованих.

"Особовий склад розміщують у будівлях освітніх закладів. При цьому окупанти змушують викладацький склад продовжувати освітній процес з обов'язковим відвідуванням занять дітьми", – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, росіяни посилили тиск на цивільних у Херсонській області, проводять рейдові заходи.

Крім того, у Мелітополі, ігноруючи норми міжнародного права, росіяни продовжують чинити психологічний тиск на місцеве населення шляхом поширення листівок щодо його евакуації до РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та персональні дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].