П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

У Латвії розпочалися судові процеси проти 16 журналістів, які співпрацювали із російськими ЗМІ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Delfi.

У Ризі почався ряд судових процесів, у якому фігурують 16 журналістів які співпрацювали з Російськими ЗМІ Sputnik і Baltnews. Ці новинні портали заблоковані на території Латвії з 2016 та 2021 року відповідно. Обидва джерела пов'язують із Російським державним агентством "Россия сегодня", генеральним директором якого є Дмитрій Кисельов, що перебуває під санкціями ЄС.

14 справ звинувачення виділило в окреме судочинство. До списку обвинувачених входять колишній головний редактор порталу Baltnews Андрей Яковлєв, відомі латвійські журналісти Алла Березовська, Єлена Кирилова, Владімір Дорофєєв, Александр Малнач, Андрій Татарчук і Людмила Прібильська, політичний активіст Владімір Ліндерман, помічник депутата Європарламенту Тетяни Жданок – Андрій Солопенко, а також фотограф Сергєй Мелконов.

Раніше ми писали, Латвія будує 60-кілометровий паркан на кордоні з Білоруссю. Будівництво огорожі сподіваються завершити до кінця 2024 року. Наразі побудовано 54 км.

Нагадаємо, уряд Канади наклав санкції проти російських компаній та осіб, які пов'язані з ПВК "Вагнера".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].