Понеділок, 30 Вересня, 2024

Росіяни використовують спецслужби, щоб перешкоджати поверненню викрадених українських дітей додому.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію Уповноваженого ВР із прав людини Дмитра Лубінця.

За його словами, російські солдати вивезли з Маріуполя в Донецьк 17-річного Богдана Єрохіна. Потім він потрапив у прийомну сім’ю в РФ, маючи при цьому сестру в Україні.

"Варто зауважити, що цей юнак має громадянство України. А тому, примусове переміщення його на територію країни-агресора не "порятунок", як це зауважує Львова-Бєлова, а злочин", – зазначив Лубінець.

Крім цього, хлопець намагався самостійно повернутись в Україну. Він доїхав до Білорусі, де російські спецслужби завадили йому виїхати і повернули до РФ,

Лубінець зазначив, що уповноважена з прав дитини при президенті РФ Марія Львова-Бєлова публічно заявила про цей випадок.

"Ця історія – чергове публічне зізнання у скоєних воєнних злочинах – викраденні українських дітей! Впевнений, що за це неодмінно буде справедливе покарання! Ми працюємо для цього, та з приводу вищезазначеного факту й подібних випадків, будемо звертатися до компетентних органів!" – заявив омбудсмен.

Нагадаємо, що у мережі з'явилося відео, яке підтверджувало, що "кадирівці" викрали українську дитину.

Також прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан закликав Росію повернути викрадених дітей до України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].