Понеділок, 30 Вересня, 2024

Поліцейські Дніпропетровщини провели 23 обшуки, у тому числі на території Кіровоградської області, де зберігались наркотичні речовини в особливо великих розмірах, та вилучили наркотиків на 7,3 млн гривень. Наразі фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Створив та очолив злочинну організацію 32-річний житель міста Жовті Води Кам’янського району, який налагодив розгалужену мережу збуту метадону, канабісу та метамфетаміну. До «бізнесу» організатор залучив ще 11 містян, серед яких – 16-річний хлопець, зазначає слідство.

Психотропну речовину та наркотичні засоби фігуранти закуповували оптовими партіями. Продаж наркотиків здійснювали за попередньою домовленістю з клієнтами «з рук у руки» та поштовими замовленнями по території України. Оплату за «товар» приймали на банківські карти та готівкою. Щомісяця така незаконна діяльність приносила їм понад 5 млн грн прибутку.

28 березня за місцями мешкання фігурантів відбулися обшуки, за результатами яких вилучено 32 кг марихуани, 500 г метамфетаміну, 120 г метадону, 450 мл опію ацетильованого та 200 г опію екстракційного, а також помпову рушницю, патрони, предмети, схожі на бойову зброю, чотири автомобілі, грошові кошти у сумі майже пів мільйона гривень, електронні ваги, мобільні телефони, банківські карти, флеш-накопичувачі, чорнові записи та інші речові докази, які підтверджують їхню причетність до наркозлочинів.

За результатами обшуків всі 12 учасників злочинної групи були затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру за ч. 1 та 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Прокурори скерували до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває. Вживаються заходи для встановлення інших співучасників злочину.