Понеділок, 30 Вересня, 2024

Стратегія національної оборони США називає “дуже агресивну Росію Путіна” гострою загрозою. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час слухань щодо оборонного бюджету на 2024 фінансовий рік у Комітеті Палати представників США зі збройних сил.

Представляючи проект оборонного бюджету США, Остін запевнив у подальшій підтримці України та зазначив, що під керівництвом президента Джо Байдена Сполучені Штати згуртували світ, щоб допомогти Україні боротися з невиправданим вторгненням Росії.

“Ми посилили захист і стримування НАТО на східному фланзі. Наші союзники та партнери надали важливу допомогу в галузі безпеки в рамках Контактної групи з безпекової допомоги Україні, яку я очолюю. І ми підтримуватимемо оборону України стільки, скільки буде потрібно”, – зазначив Остін.

Він зазначив, що бюджет на наступний рік буде найбільшим космічним бюджетом в історії Пентагону, а також передбачає найбільші інвестиції в закупівлі досліджень і розробок. “Ми просимо понад 61 млрд доларів для підтримки панування в повітрі. Це включає фінансування винищувачів і незвичайних стратегічних бомбардувальників B 21”, – заявив Остін.

Він також закликав Конгрес США виділити понад 48 млрд доларів на оборону на морі, включно з будівництвом нових кораблів протимінного захисту.

"Ми просимо понад 30 мільярдів доларів для подальших інвестицій у промислову базу та придбання максимальної кількості боєприпасів, які здатна виробити американська промисловість", – заявив Остін.

Під час слухань член Палати представників США від Республіканської партії Джо Вілсон запитав у Остіна, чи можуть США надати Україні танки М1 негайно, а також виділити більшу кількість цих танків для потреб України.

На це Остін не відповів прямо, лише зазначив, що щотижня спілкується з українськими колегами та знає про їхні потреби.

"Ми вважаємо, що маємо справді гарне уявлення про те, що українцям потрібно, щоб домогтися успіху в цій боротьбі. І вони справді виконали чудово діють, зіткнувшись з противником, який значно сильніший і краще забезпечений ресурсами, ніж вони. Вони добре билися, і надихнули нас усіх, і продовжують це робити.

Останнім часом тривають поставки бойових машин піхоти, Bradley, … німці дають танки Leopard, низку спроможностей, щоб дозволити українцям піти в наступ навесні, коли вони вирішать", – сказав Остін.