Понеділок, 30 Вересня, 2024

Польський волонтер, який надавав гуманітарну допомогу в Україні, від отриманих поранень помер у лікарні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на організацію Nehemiah Initiative.

"Марек (ім'я волонтера – ред.) їздив з допомогою в Україну з осені 2022 року. Він дуже серйозно ставився до цих подорожей і був причетний до підготовки, контактував з українською стороною та брав активну участь в них. Був в Ірпені, Фастові, Запоріжжі та Донецькій області", – йдеться у повідомленні.

У четвер, 16 березня, волонтер потрапив під обстріл під час надання гуманітарної допомоги на маршруті Костянтинівка – Часів Яр. Попри миттєву евакуацію та найвищий професіоналізм українських медиків, які боролися за його життя, Марек помер у лікарні Києва.

Зазначається, що польський волонтер брав участь в спеціалізованих тренінгах від Американського фонду для добровольців, які відвідують прифронтові райони в Україні.

Раніше повідомлялось, що громадянин Польщі, який займався волонтерством в Україні, отримав поранення внаслідок обстрілу російських окупантів.

В боях за Україну загинув ще один громадянин Польщі. Це трапилось у п'ятницю, 24 березня.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].