Понеділок, 30 Вересня, 2024

Міністри енергетики країн ЄС домовилися продовжити добровільну мету обмеження споживання газу на 15% протягом 12 місяців, щоб допомогти підготуватися до наступної зими в умовах припинення поставок російського газу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Мету зі скорочення попиту на газ продовжено з квітня 2023 року до березня 2024 року на 15% порівняно із середнім споживанням у 2017-2022 роках.

Країни ЄС скоротили споживання газу на 19% із серпня по січень 2023 року, чому сприяла надзвичайно тепла зима.

Європа виходить із зими з більш стабільним енергопостачанням, ніж побоювалися минулого року, після того, як Росія припинила більшу частину постачання газу протягом кількох місяців після вторгнення в Україну, що призвело до скорочення постачань та спровокувало рекордно високі ціни.

Єврокомісія заявила, що подальше обмеження попиту на газ є необхідним, якщо країни хочуть заповнити свої газові сховища до 90% до листопада – обов'язкова мета, яку країни ЄС погодили минулого року, щоб допомогти запобігти дефіциту взимку.

Нагадаємо, минулого року країни ЄС домовилися скоротити попит на природний газ на 15% у період з 1 серпня 2022 року до 31 березня 2023 року порівняно із середнім показником за той же період за попередні п'ять років.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram .