Понеділок, 30 Вересня, 2024

На Закарпатті заборонили розпалювати багаття в лісах, оскільки постійно у весняно-літній період частішають пожежі.

Про це повідомляє РБК-Україна посилаючись на першого заступника голови Закарпатської обласної військової адміністрації Мирослава Білецького

"В області посилюють захист лісів у весняно-літній пожежонебезпечний період. Відповідне рішення прийняли сьогодні під час планового засідання Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. Причиною тому є необережне поводження з вогнем, спалювання залишків рослинності, дитячі пустощі тощо. Такі пожежі завдають матеріальних та екологічних збитків, зростає небезпека поширення вогню на лісові масиви, населені пункти, що може призвести до непередбачених наслідків", – йдеться в повідомленні.

Саме тому комісія вирішила заборонити:

розпалювати багаття у лісах і рекреаційних зонах, крім спеціально облаштованих місць і зон відпочинку
випалювати стерню, сухі рослини та сміття на землях лісового фонду, торфовищах, сільськогосподарських угіддях, лісосмугах, заплавах річок та вздовж доріг.

"Окрім того, місцевим органам влади рекомендували запровадити обмеження відвідувати лісові масиви і лісопаркові зони, їхати до них на автотранспортних засобах, проводити лісозаготівельні роботи, а також полювати", – додав перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Раніше ми писали про те. що з початку року в Україні зафіксували понад 2 тисячі випадків пожеж на природі. Також, що всього за 1 добу сталося 147 пожеж на площі 86 га.

Також нагадаємо,в Іспанії лісова пожежа знищила 4 тисячі гектарів лісу. Тисяча людей змушені були евакуюватись.