Вівторок, 1 Жовтня, 2024

Польща отримала від Європейського союзу 43 млн євро за постачання військової допомоги Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, яку приводить Portal Samorządowy.

За його словами, компенсацію Польща отримує з Європейського фонду миру за надання Україні військово-технічної підтримки.

"Ми не тільки купуємо із-за кордону зброю, яка набагато сучасніша, ніж те, що ми поставляємо, але водночас зміцнюємо нашу армію", – сказав Моравецький.

Він додав, що Польща прагне отримати ще 240 мільйонів євро компенсації за надану військову допомогу Україні. Збройні сили України вже отримали танки Т-72, артилерійські снаряди і боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси та безпілотні літальні апарати. Також прем'єр нагадав, що країна навчає українських солдатів обслуговуванню танків Leopard 2 та гаубиць Krab.

Раніше Моравецький заявляв, що Європа зобов'язана проявити сильнішу політичну волю для підтримки України. Адже агресори повинні знати, що рано чи пізно доведеться платити за завдані ними збитки.

Польща відреагувала на візит глави КНР Сі Цзіньпіна до Китаю. Найвище польське керівництво назвало китайсько-російський альянс небезпечним.

В середу, 22 березня, до Польщі доставили танки та гаубиці, які вона раніше замовляла у Південної Кореї.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].