Четвер, 3 Жовтня, 2024

Глава Центрального командування Збройних сил США генерал Ерік Курілла каже, що США спостерігають останнім часом "збільшення непрофесійної та небезпечної поведінки російських ВПС". Про це він заявив під час слухань в сенатському Комітеті зі збройних сил США, повідомляє агентство Reuters.

Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram.

Він додав, що Росія здійснює прольоти озброєних штурмових літаків над базами США в Сирії намагаючись продемонструвати провокаційну поведінку. Крім того, каже генерал, РФ намагається "переглянути протоколи деконфліктності, які вони порушують щодня", зазначивши, що США бачать значний сплеск непрофесійної поведінки РФ в Сирії приблизно з 1 березня.

«Росія вважає себе гарантом безпеки держав Центральної Азії. Однак у результаті вторгнення в Україну країни Центральної Азії все більше розглядають Росію як загрозу своєму суверенітету», – зазначив генерал.

Раніше у вівторок США заявили, що перехоплення Росією американського безпілотника над Чорним морем у вівторок є частиною більш агресивної поведінки російських військових.

"Ми знаємо, що перехоплення було навмисним, – прокоментував інцидент голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі. Ми знаємо, що агресивна поведінка була навмисною. Ми також знаємо, що це непрофесійно і дуже небезпечно".

В матеріалі використані джерела Reuters.