Четвер, 3 Жовтня, 2024

Окупаційна адміністрація захоплених районів Донецької області оголосила про створення "нотаріальної палати". Фактично це спроби "легітимізувати" мародерство.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

"Фактично імітація правового поля потрібна окупантам аби легалізувати мародерство покинутих будинків, мешканці яких виїхали через бойові дії та подальшу окупацію регіону РФ", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "нотаріуси" аби наростити темпи паспортизації, адже нові документи щодо власності реєструватимуться лише з російським паспортом, а без документа майно власника можуть оголосити "безхазяйним" й потім відібрати.

"Будь-які візії з боку таких "“нотаріусів" й будь-які документи окупантів юридично нікчемні й не будуть ніколи визнані. Всі ж "нотаріуси" по акту є грабіжниками та будуть нести відповідальність після деокупації регіону", – додали у ЦНС.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованій частині Херсонської області росіяни стали активніше займатися мародерством. Вони переважно намагаються вкрасти транспортні засоби.

Прокуратура заочно повідомила про підозру російським військовослужбовцям, які грабували приватні будинки на тимчасово окупованих територіях Харківської області.

Російський військовий розстрілював цивільних та викрадав майно у Чернігівській області. Правоохоронці завершили щодо нього розслідування та справу направили до суду.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.