Середа, 2 Жовтня, 2024

Канада терміново закупить сучасні комплекси ППО та протитанкове озброєння, і передасть його своїм військовим, дислокованим у Латвії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Канади.

“Канада закупить системи ППО, засоби протидії непілотованим літальним апаратам та протитанкові комплекси в рамках невідкладних операційних потреб. Термінова закупівля цього обладнання покращить можливості самозахисту військовослужбовців, які розміщені у Східній Європі в рамках операції REASSURANCE”, – йдеться у повідомленні оборонного відомства Канади.

У Міноборони також зазначили, що сучасні системи дозволять канадським військовим ефективно знищувати основні бойові танки, а засоби протиповітряної оборони мають надати їм можливість вражати штурмовики та БПЛА у радіусі їхньої дії.

Усі контракти на постачання озброєння буде укладено до кінця поточного року. Інформація про те, скільки Канада витратить на ці системи озброєння, міститься в секреті.

Раніше повідомлялося, що канадський уряд обговорює передачу Україні сотень сучасних розвідувальних безпілотних літальних апаратів.

Також нагадаємо, що Канада виділяє Україні 3 млн. канадських доларів на розмінування території країни.

Крім того, Трюдо раніше заявляв, що Оттава готова розширити свою льотну тренувальну програму, щоб включити до неї українських військових пілотів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.