Вівторок, 1 Жовтня, 2024

Держава-агресор Росія зосередила свою найбільш професійну армію на Лимано-Куп'янському напрямку. Окрім того, напрямок є лідером за артилерійськими обстрілами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника східного угруповання військ Сергія Череватого в ефірі телемарафону.

За його словами, Росія там зосередила більш професійну, доукомплектовану мобілізованими армію. Там залучено професійні підрозділи – десантники, бригади корпусу "ЛНР", механізовані танкові підрозділи.

"Вони намагаються проводити атакувальні дії щодоби останні тижні. Вже декілька тижнів поспіль цей напрямок є лідером за артилерійськими обстрілами та обстрілами з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, за цю добу було 414 обстрілів та 12 боєзіткнень. Ворог також зазнав втрат: 70 було вбито, 82 поранено, підбито танк та 5 БМП. Що характерно, що на цьому напрямку ворог більше використовує бронетехніку, щодоби вона підбивається. Це або танки Т-72, а навіть були найновіші Т-90. Біля тижня тому за добу було аж 5 таких підбито", – розповів Череватий.

Нагадаємо, раніше командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський заявляв, що оборона Бахмута ламає плани окупантів.

Також ми писали, що, за словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, українські військові знищили під Бахмутом більшість підрозділів "вагнерівців".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.