Вівторок, 29 Жовтня, 2024

Volkswagen планує закрити щонайменше три заводи з десяти в Німеччині та скоротити десятки тисяч робочих місць, а також знизити зарплати на 10%. Про це пише газета Financial Times.
Це реструктуризація стане першою в історії компанії за 87 років, коли будуть закриті її внутрішні заводи, що загострить протистояння з профспілками. Зараз VW має 10 заводів і близько 300 тисяч працівників у Німеччині.
Volkswagen попередив, що змушений вдаватися до радикальних заходів через високу конкуренцію в Китаї, зниження продажів на інших основних ринках і необхідність значних інвестицій у перехід на виробництво електромобілів.

Нещодавно компанія вже вдруге за три місяці оголосила про зниження прогнозу прибутку, посилаючись на "складні ринкові умови".
Volkswagen заявив, що не коментуватиме "чутки про конфіденційні переговори з профспілкою IG Metall та радою працівників", але додав, що компанія перебуває у "вирішальному моменті".
Рада працівників VW представляє інтереси співробітників компанії та займає половину місць у наглядовій раді.
Очільниця ради працівників Даниела Кавалло повідомила працівникам на головному заводі компанії у Вольфсбурзі, що керівництво має два дні, аби скасувати свої плани, натякаючи на можливі страйки.
Вона зауважила, що генеральний директор Олівер Блуме "грає з величезним ризиком, що… ми можемо припинити переговори і вжити заходів, які має робити колектив, коли боїться за своє існування".