Середа, 23 Жовтня, 2024

Кабінет міністрів змінив Порядок виплати грошової компенсації за невикористані дні відпусток членам сімей військовослужбовців та поліцейських у разі їх загибелі (смерті).
Про це говорить повідомлення представника уряду у Верховній Раді Тараса Мельничука в Telegram.
Передбачено, що у році загибелі (смерті) для визначення розміру грошової компенсації щорічної основної відпустки та додаткових відпусток застосовується кількість календарних днів відпустки, що встановлена:
військовослужбовцям:
основа відпустка – від 30 до 45 календарних днів залежно від вислуги років додаткова відпустка – від 2 до 15 календарних днів залежно від місця служби та посади,
поліцейським:
основа відпустка – 30 календарних днів додаткова відпустка – від 1 до 15 календарних днів залежно від вислуги років.
Це стосується військовослужбовців ЗСУ, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міноборони, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Управління державної охорони, Держспецзвʼязку, Держспецтрансслужби та поліцейських Національної поліції.
Нагадаємо, у вересні Кабінет міністрів України затвердив нову редакцію Порядку призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб.
Зокрема, передбачено, що заявники подаватимуть до Міністерства у справах ветеранів заяву про призначення та виплату одноразової грошової допомоги.
При цьому заява може подаватися через центр надання адміністративних послуг ЦНАП, а за технічної можливості (впровадження електронного кабінету), таку заяву можливо буде подати в електронній формі засобами Порталу Дія або Єдиного державного реєстру ветеранів війни.
Після початку війни Кабінет міністрів ухвалив рішення про виплати одноразової грошової допомоги у 15 млн гривень за смерть військових їхнім родинам.