Неділя, 20 Жовтня, 2024

З початку доби 19 жовтня на фронті зафіксовано 138 бойових зіткнень. Найбільша кількість штурмів трапилося на Курахівському, Покровському і Торецькому напрямках у Донецькій області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на вечірнє зведення Генштабу ЗСУ.

Ворожі обстріли

За добу російські загарбники завдали по території України два ракетні (трьома ракетами) і 57 авіаційних (97 керованих авіабомб) ударів. Крім цього, росіяни задіяли для ураження 607 дронів-камікадзе та понад 3000 разів обстріляли позиції наших військ і населені пункти.

Ситуація на напрямках

На Харківському напрямку ворог шість разів атакував оборонні рубежі наших воїнів неподалік Стариці та Вовчанська. За наявною інформацією, втрати ворога на даному напрямку склали 74 військовослужбовця вбитими і пораненими, знищено дві одиниці автомобільної техніки та 25 БпЛА. Також нашими воїнами пошкоджено два автомобіля окупантів.

На Куп’янському напрямку противник 16 разів проводив штурми у районах Кучерівки, Колісниківки, Кругляківки та Лозової. Українські захисники відбили всі атаки ворога. Також загарбники завдали авіаційного удару по Куп’янську.

На Лиманському напрямку впродовж доби російські загарбники десять разів атакували позиції українців неподалік Новомихайлівки, Греківки, Тернів і Серебрянки. Сили оборони дали жорстку відсіч росіянам, проте одне боєзіткнення триває досі. Під ударами ворожої авіації опинилися Новоєгорівка і Терни.

На Сіверському напрямку ворог активних дій не проводив, однак завдавав ударів керованими авіабомбами по Сіверську та Різниківці, а також обстрілював позиції наших військ.

На Краматорському напрямку наші захисники зупинили три наступальні дії росіян поблизу Андріївки, Предтечиного і Ступочок, ситуація контрольована.

На Торецькому напрямку росіяни чотири рази атакували сили оборони біля Торецька, Щербинівки та в напрямку Олександро-Шультине, два боєзіткнення тривають. Загарбницька армія активно застосовувала авіацію впродовж дня, було завдано ударів по районах Торецька і Катеринівки.

На Покровському напрямку з початку доби росіяни 24 рази намагалися прорвати нашу оборону неподалік населених пунктів Миролюбівки, Променя та Селидового. Сім атак досі тривають.

Противник зазнає значних втрат – сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 214 окупантів, 97 з них – безповоротно. Також знищено автомобіль, чотири мотоцикли та протитанковий ракетний комплекс ворога.

На Курахівському напрямку впродовж дня була найгарячіша ситуація. Ворог, за підтримки авіації, 50 разів атакував наші позиції поблизу Зоряного, Новодмитрівки, Желанного Другого, Гірника, Георгіївки, Мксимільянівки, Антонівки та Катеринівки. За уточненою інформацією, досі точиться 17 боєзіткнень.

На Времівському напрямку загарбники здійснили чотири наступальні дії неподалік Новоукраїнки та Богоявленки, всі атаки відбиті українськими воїнами.

На Оріхівському напрямку ворог намагався просунутися біля Малої Токмачки. Українські захисники відбили два ворожих штурми. Окупант завдав авіаційного удару по Запоріжжю, постраждали цивільні жителі обласного центру.

На Придніпровському напрямку росіяни шість разів зазнали поразки, атакуючи оборонні рубежі українців.

Повітряні атаки і дипломатичні зусилля

Нагадаємо, ввечері у суботу, 19 жовтня, російські терористи атакували керованими авіабомбами Запоріжжя.

Внаслідок обстрілу постраждали 10 людей, пошкоджень зазнали житлові будинки і торговельний центр.

Офіційний Київ звернувся до західних партнерів з приводу втягування у війну армії КНДР на боці росіян. В Офісі президента пояснили, що якщо не зупинити цей альянс, велика війна в Європі неминуча.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.