Середа, 16 Жовтня, 2024

Платформу «Діалог влади та бізнесу» запустили на Дніпропетровщині. Її ініціював Президент Володимир Зеленський. Перша зустріч зібрала майже 500 підприємців області. Одні долучилися офлайн, інші – онлайн. Цього разу обговорили питання критично важливих компаній та організацій.

«Президент Володимир Зеленський ініціював такий формат комунікації задля оперативного реагування на запити бізнесу. Ті, що в нашій компетенції, будемо вирішувати на місцях. По інших – готуватимемо звернення до державних інституцій. Чути підприємців і підтримувати їх – ключове завдання. Це сприяє збереженню робочих місць та появі нових виробництв. У підсумку – зміцнює економіку», – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак.

Платформа передбачає різні формати діалогу. Раз на три місяці в офлайн. В онлайні – щотижня. Такі зустрічі анонсуватимуть. А також пропонуватимуть підприємцям вказати питання, відповідь на яке хочуть отримувати. Так і формуватиметься порядок денний.

«Платформа створена для того, щоб чути бізнес, знати про проблеми, з якими стикається, та оперативно вирішувати їх. Говоритимемо про зміни в оподаткуванні, проведення перевірок, а також взаємодію з митницею, правоохоронними органами. Цього разу підняли питання про визнання підприємств критично важливими», – пояснила директорка департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОВА Яна Худенко.  У команді Костянтина Петрушевського працює понад сорок людей. І кожен на вагу золота, бо займаються вирощуванням зернових та олійних сільгоспкультур. Його підприємство серед критично важливих. Це дозволило забронювати частину військовозобов’язаних працівників.

«У цьому списку механізатори, слюсар та невелика частина водіїв. Ми розуміємо, що треба не тільки тримати економіку, але й боронити країну», – поділився генеральний директор аграрного підприємства Костянтин Петрушевський.

Зараз компанії та організації, які внесені до переліку критично важливої інфраструктури, готуються до аудиту. Він потрібен для того, аби перевірити, як дотримуються критеріїв, визначених Кабміном. І чи всі заброньовані фахівці працюють.

«Комунікація з владою, співробітниками ТЦК, податковою – це можливість врегулювати проблемні питання. Наприклад, з того ж самого бронювання спеціалістів. Тому вважаю, що такі платформи та зустрічі важливі», – резюмувала заступник директора аграрного підприємства Антоніна Рубінштейн.

Платформа «Діалог влади та бізнесу» створена на базі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.