Вівторок, 15 Жовтня, 2024

В Харківській області проведуть евакуацію мешканців трьох громад. Таке рішення, зокрема, стосується й міста Куп'янська.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова в ефірі телемарафону.

Він розповів, що на території Харківської області продовжується підготовка до опалювального сезону. Найскладніша ситуація зараз на Куп'янському напрямку. На лівому березі річки Оскіл, що розділяє Куп'янськ, не можна гарантувати відновлення електропостачання, а також тепло- та водопостачання.

За словами Синєгубова, така ситуація пояснюється постійними обстрілами – росіяни регулярно атакують бригади, які виїжджають на ремонт.

"Зважаючи на це сьогодні на засіданні Ради оборони області нами було прийнято рішення щодо обов'язкової евакуації всього цивільного населення з громад Куп'янського напрямку. Це саме місто Куп'янськ та ще три громади, які знаходяться ближче до лінії фронту", – додав Синєгубов.

Він уточнив, що лише на лівому березі річки Оскіл проживають 4 тисячі людей. При цьому на правому березі – ще 3 тисячі людей.

Глава ОВА наголосив, що для евакуації підготували місця у Харкові, є можливість забезпечити логістику і до населених пунктів інших областях. При цьому з Куп'янська та прилеглих громад уже було евакуйовано 234 дитини разом з їхніми сім'ями.

Також, як розповів Синєгубов, сьогодні було оголошено примусову евакуацію сімей з дітьми з селища Борова Ізюмського району.

Обстріли Куп'янська

Нагадаємо, Куп'янськ фактично є прифронтовим містом. Лише вчора, 14 жовтня, начальник Куп'янської МВА Андрій Бесєдін закликав мешканців Куп'янської громади до евакуації.

Він зазначав, що через постійні обстріли у мешканців громади можуть виникнути проблеми з електро- газо- та водопостачанням.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.