Субота, 12 Жовтня, 2024

У Раді не вважають перевірки ТЦК, аналогічні до тієї, яку провели після концерту гурту "Океан Ельзи" у Києві, загрозою. Навпаки, вони мають бути постійними.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook нардепа, голови комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики Микити Потураєва.

"Ні, я не вважаю перевірку документів після концерту "Океан Ельзи" загрозою для української культури. Так само, як і після будь-якого публічного або масового заходу", – заявив він.

За словами нардепа, він не вважає загрозою для української економіки і перевірки документів у барах чи клубах.

"Більше того – я вітаю такі перевірки, і вважаю, що вони мають бути наскрізними і постійними. І всі мають про це знати", – констатував Потураєв.

Перевірка ТЦК після концерту "Океан Ельзи" у Києві

Приводом для висловлювань нардепа стала перевірка працівників ТЦК фанатів гурту "Океан Ельзи" після концерту 11 жовтня біля Палацу спорту у Києві. У чоловіків, які прийшли на захід, перевіряли документи, деяких затримала поліція.

Днем пізніше, 12 жовтня, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук вперше прокоментував інцидент з перевіркою ТЦК після концерту. Співак був стриманий і не взявся оцінювати ситуацію.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.