П’ятниця, 11 Жовтня, 2024

Росія ігнорує реальну дипломатію та Формулу миру запропоновану Україною. Якщо ж буде реалізовано План перемоги, тоді РФ не зможе продовжувати війну.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його прес-конференцію з головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні.

"Головне – це посилити позицію України та наші відносини з нашими найближчими партнерами таким чином, щоб ми створили необхідні умови, необхідну справедливу атмосферу для чесної дипломатії", – сказав президент.

За словами Зеленського, світ бачить, що Російська Федерація ігнорує реальну дипломатію та Формулу миру, яка була запропонована українською сторону, щоб закінчити війну справедливо на основі статуту ООН. Однак якщо буде реалізовано План перемоги України, РФ не зможе продовжувати воювати та буде змушена йти до миру, заявив він..

"І якщо ми реалізуємо план перемоги завдяки співпраці з нашими партнерами, Росія не зможе більше продовжувати цю війну і буде примушена до миру. Саме в цьому сенс Плану перемоги. І ми хочемо захистити українську незалежність, українські сім'ї, наших людей, право наших дітей жити вільно у власній країні", – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, що вчора, 10 жовтня, глава української держави Володимир Зеленський представив своєму французькому колезі Еммануелю Макрону План перемоги України, а також заявив про Саміт миру в листопаді.

Також зазначимо, що в документальному фільмі про західний напрямок для України Зеленський сказав, що наша країна розраховує стати членом ЄС у коротші терміни, ніж прогнозується.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.