П’ятниця, 11 Жовтня, 2024

Росія почала шукати спосіб замістити втрати особового складу під час бойових дій в Україні. Для цього РФ почала використовувати фінансовий тиск. З посиланням на ГУР.
Як зазначили у ГУР, у Москві побоюються, що рішення про мобілізацію загострить соціальну напругу та може призвести до небажаних протестів у великих містах.
Зокрема, цього року у Росії кремлівські технологи розпускали чутки про те, що нібито після виборів, які відбулись 8 вересня, там одразу оголосять загальну мобілізацію. Таким чином приплічники російського диктатора Володимира Путіна перевіряли настрої російського населення і, вочевидь, їхня динаміка не надто задовольняє вождів держави-агресора.

"Тож основним фактором, який наразі дозволяє Росії зволікати з рішенням про загальну мобілізацію, і надалі залишаються гроші", – заявили у ГУР.

У розвідці вважають, що постійне підняття стартових виплат за підписання контракту, яке в деяких регіонах РФ вже сягає кількох мільйонів рублів, свідчить, що охочих йти на смерть в лавах окупаційної армії дедалі менше.
Також росіяни зіштовхнулись зі ще однією проблемою – відсутність так званих "ідейних" солдатів серед маси. Тому на пунктах комплектування новобранцям армії РФ видають спеціальні пропагандистські методички.
У методичках наведено традиційні штампи про "підлий Захід і блок НАТО", "денацифікацію", "адін народ" та іншу пропагандистську маячню про "захист Росії" під час війни в Україні.