Вівторок, 8 Жовтня, 2024

Президент США Джо Байден відклав свою поїздку до Німеччини. Це пов'язано з ураганом "Мілтон", який найближчим часом має уразити Флориду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Білий дім.

"З огляду на прогнозовану траєкторію і силу урагану "Мілтон", президент Байден відкладає свою майбутню поїздку до Німеччини і Анголи", – сказано у повідомленні.

Він залишиться у США для того, щоб проконтролювати підготовку до урагану "Мілтон". А також буде оцінювати наслідки урагану "Гелен" на південному сході країни.

Оновлено о 19:00.

Офіційний представник уряду ФРН Штефан Хебештрайт у коментарі BILD заявив, що уряд Німеччини висловив жаль щодо скасування візиту президента США Джо Байдена.

"Ми дуже шкодуємо про відміну, але, звичайно, розуміємо ситуацію у Флориді. Білий дім нас заздалегідь поінформував", – сказав він.

Візит Байдена на "Рамштайн"

Нагадаємо, у четвер, 10 жовтня, президент США Джо Байден мав вирушити до Німеччини, де зустрінеться з лідерами союзних країн, а також візьме участь у засіданні чергової зустрічі в форматі "Рамштайн". Засідання у форматі "Рамштайн" було заплановано на 12 жовтня. Він мав очолювати це засідання.

Ймовірно тепер Байден не буде присутній у Німеччині через ураган.

Формат "Рамштайн"

Формат "Рамштайн" – це серія міжнародних зустрічей міністрів оборони, метою яких є координація військової допомоги Україні проти російської агресії. Названий на честь авіабази в Німеччині, де вперше відбулася зустріч у квітні 2022 року. У ньому беруть участь десятки країн, включаючи членів НАТО та нейтральні держави. Деякі країни надають військову допомогу, інші підтримують гуманітарно або політично.

Зазвичай у зустрічах беруть участь міністри оборони країн-партнерів. Однак у вересні форум особисто відвідав президент Володимир Зеленський.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.