Неділя, 29 Вересня, 2024

Рішення США про скасування обмежень для України на удари по Росії далекобійними ракетами все ще "на столі". Ймовірно, рішення буде ухвалене після виборів у США.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на нардепа, заступник голови Комітету з питань національної безпеки й оборони ВРУ Єгора Чернєва в ефірі телемарафону.

За його словами, у США подавали сигнали про те, що рішення про дозвіл на удари по Росії наданою зброєю буде ухвалене. Проте під час візиту президента Володимира Зеленського до США цього не сталося.

"Все одно цей дозвіл все ще "на столі". Тобто його не відкидають як взагалі неприйнятний. Чому буде це рішення до виборів? Я не впевнений. Після виборів – досить ймовірно", – сказав нардеп.

На думку Чернєва, не ухвалення рішення з боку США могло бути з різних причин, зокрема і через співпрацю Росії з Іраном.

Передісторія

Нагадаємо, США та Британія, які надали Україні далекобійні ракети, не дозволяють використовувати їх для ударів по військових об'єктах в Росії. Україна закликає зняти це обмеження.

Президент України Володимир Зеленським наголошує, що удари по Росії – це заходи у рамках самооборони. Він закликає не затягувати з рішенням, оскільки РФ відтягує об'єкти вглиб своєї території.

У Британії нещодавно заявили, що очікують рішення щодо зняття обмежень на удари по РФ до початку зими.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.