Четвер, 3 Жовтня, 2024

Державне бюро розслідувань (ДБР) оголосило у міжнародний розшук чинного народного депутата, якого підозрюють у нападах на громадян.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ДБР.

Згідно з даними джерела РБК-Україна, мова йде про народного депутата Артема Дмитрука.

Напади на цивільних

Як пише ДБР, 25 серпня 2024 року, народному депутату було повідомлено про підозру в участі у нападах на громадян, у тому ж числі правоохоронця й замаху на викрадення вогнепальної зброї.

Згідно з даними слідства, народний депутат, під час перебування в Одесі, разом зі спільниками напав на правоохоронця, який на той момент виконував свої службові обов’язки. Підозрюваний, під час сутички, умисно заподіяв постраждалому тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю.

Інший випадок стався у Києві. Тоді ж у нардепа виникла суперечка із цивільним, під час якої він завдав останньому декілька ударів, зокрема у голову. Згідно з висновком експерта, постраждалому були спричинені тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Народний депутат підозрюється:

  • в умисному заподіянні групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 КК України);
  • викраденні вогнепальної зброї групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 КК України);
  • умисному заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 122 КК України);
  • грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю (ч. 1 ст. 296 КК України).

Втеча Дмитрука за кордон

Варто нагадати, що 25 серпня у ЗМІ з'явилась інформація про те, що Дмитрук втік до Молдови. Пізніше інформацію підтвердило Державне бюро розслідувань (ДБР). Зокрема у той самий день народному депутату оголосили підозру через напад на правоохоронця та військового.

Як попереджав генеральний прокурор Андрій Костін, Україна вживатиме усі міжнародно-правові способи, щоб повернути нардепа "додому".

Тим часом голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів, чи позбавлять Дмитрука мандату народного депутата.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.