Вівторок, 8 Жовтня, 2024

Російській Федерації для того, щоб відкинути Збройні сили України з Курської області може знадобитись до 100 тисяч особового складу.

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

"Почнемо з того, що для того, щоб зупинити ЗСУ на Курщині їм треба перекинути десятки тисяч військових. А для того, щоб збудувати якісну оборону та зупинити наші війська їм потрібно від 50 до 100 тисяч особового складу, при чому особового складу лінійних бригад та підрозділів, а не цієї мішанини що вони мали зараз там", – розповів Тимочко.

Він зауважив, що для відбиття українського наступу Росія має залучити у Курській області лінійні бригади та підрозділи – піхота та десантники.Але для цього росіянам спочатку треба вибудувати логістику – розташувати склади зі зброєю, налагодити харчування, підвіз палива та БК.

"Я вже не кажу про паралельний наступ росіян, щоб відсунути наші війська – це складно і дуже розтягнеться у часі. Але це буде також залежати від місцевого населення – наскільки воно буде готове до опору. А зараз ми бачимо що воно абсолютно не налаштоване на опір ЗСУ. Тобто Путіну доведеться покладатись лише на військових і це змусить його міняти стратегію ведення війни", – вважає він.

На думку Тимочко, Росії у Курській області потрібен інший тип ведення бойових дій – мобільна війна.

"Це коли потрібно багато техніки, а навіть ті підрозділи, які зараз протиставлені ЗСУ – вони були забезпечені лише на 30-40%, все решта було на фронті в Україні", – зауважив він.

Операція України у Курській області

З 6 серпня українські війська ведуть наступ у Курській області, що в Росії. За сей час під контролем України опинились щонайменше 82 населені пункти.

Однак наразі з'явилась інформація про те, що Росія почала перекидати у Курську область додаткові сили для стримання українського наступу.

Детальніше про те, навіщо Україні наступ у Курській області і чому там було створено комендатуру – читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.