Неділя, 6 Жовтня, 2024

Президент Польщі Анджей Дуда висловив сподівання, що Росія не доведе до ситуації, коли польських військових потрібно буде відправляти в Україну.

Як повідомляє РБК-Україна, про це глава польської держави заявив на спільній пресконференції з президентом Словаччини Петером Пеллегріні.

Дуда наголосив, що Росія не повинна виграти в Україні, оскільки це створить величезну загрозу для Європи та всього світу.

Водночас польський президент зазначив, що зараз Польща не повинна направляти своїх солдатів в Україну, оскільки це втягло б країну НАТО у війну.

За словами Дуди, позиція Польщі полягає у тому, щоб відправляти Україні військову допомогу, але не розміщувати там своїх солдатів.

"Ми сподіваємося, що нам ніколи не доведеться посилати наших солдатів в Україну, щоб вони воювали там на захист Республіки Польща чи НАТО. Тому я сподіваюся, що такої потреби не буде, що Росія не доведе до такої ситуації. Це наша позиція сьогодні, і ми абсолютно не хочемо брати участь у цій війні, і ми не хочемо, щоби наші солдати брали участь у цій війні", – додав глава польської держави.

Що передувало

Нагадаємо, вперше можливість відправлення військ в Україну цього року допустив президент Франції Еммануель Макрон. Він підняв це питання на саміті лідерів європейських країн, що відбувся у Парижі.

Глава французької держави припускав, що до такого кроку можна вдатися у разі, якщо росіяни знову наступатимуть на Одесу чи Київ.

При цьому пізніше Макрон захотів зібрати коаліцію держав, які готові відправити своїх інструкторів до України для навчання українських захисників.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.