Понеділок, 1 Липня, 2024

Добудувати нові енергоблоки на Хмельницькій АЕС можна буде за 3-5 років.
Про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом".
"Добудувати енергоблоки №3 та №4 на ХАЕС реально протягом трьох та п’яти років відповідно. На сьогодні готовність енергоблоку №3 складає 75%, енергоблоку №4 – 25%", – йдеться у повідомленні.

Серед переваг добудови, на думку енергокомпанії, є відсутність викидів вуглекислого газу та інших речовин, що забруднюють навколишнє середовище та створення близько 3000 нових робочих місць.
Крім того, вартість виробництва електроенергії на вітчизняних АЕС в кілька разів нижча за ту, що генерують сонячні, вітряні, теплові та газові електростанції.
Нагадаємо:
Енергоблоки №3 та №4 на Хмельницькій АЕС мають бути добудовані, однак із міркувань безпеки це варто робити після завершення війни.
Для добудовування Хмельницької атомної електростанції планується залучити кредитні кошти, а також власні кошти НАЕК "Енергоатом".
Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг на засіданні в понеділок схвалив законопроєкт №11146 про розміщення, проєктування та будівництво енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС (Х3/Х4).
Голова Міненерго Герман Галущенко наполягає на необхідності розширювати Хмельницьку атомну електростанцію (ХАЕС).