Понеділок, 30 Вересня, 2024

Всесвітня продовольча програма ООН продовжила виплату додаткової грошової допомоги для пенсіонерів до кінця 2024 року. Гроші зможуть отримати люди з прифронтових областей.
Про це повідомляє прес-службу Пенсійного фонду України (ПФУ).
"Пенсіонери, які відповідають умовам програми, отримуватимуть виплати в сумі, що дорівнює різниці між 3250 грн та сумою пенсії, яку вони отримують", – йдеться в повідомленні.

Умови програми
Право на отримання допомоги мають пенсіонери, які відповідають таким умовам:
отримують пенсію в розмірі меншому за 3250 грн; проживають на територіях активних або можливих бойових дій (за переліком Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій); не отримували з 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.
Області, в яких виплачується допомога
Виплата додаткової грошової допомоги від ВПП ООН здійснюється пенсіонерам, які проживають у регіонах активних або можливих воєнних дій:
Дніпропетровської; Донецької; Запорізької; Луганської; Миколаївської; Сумської; Харківської; Херсонської; Чернігівської областей.
Нагадаємо, програма підтримки пенсіонерів ООН діє в Україні з серпня 2023 року. Перелік одержувачів виплат визнається з урахуванням інформації, що міститься в базах даних ПФУ. Виплата допомоги проводиться без звернення особи до ВПП чи до ПФУ.