Неділя, 6 Жовтня, 2024

В Україні 24 травня графіки відключень діють упродовж всієї доби через дефіцит в енергосистемі, застосовують аварійну допомогу з Європи.
Про це повідомляє "Укренерго".
Щільна хмарність в окремих регіонів заважає сонячним електростанціям працювати на максимумі своєї потужності в денні години. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи.
Споживання для побутових та промислових споживачів обмежують і в денні години.

Вчора, 23 травня, для подолання дефіциту було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 09:00 до 24:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини. Сьогодні вночі, з 02:00 до 07:00, також застосовувалась аварійна допомога з Польщі та Румунії.
Протягом доби запланований імпорт з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 15 315 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 350 МВт.
Через погодні умови на ранок знеструмлено 19 населених пунктів в Сумській області. З інших причин без енергоживлення – 407 населених пунктів. Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях. З технічних причин – в Запорізькій області.