Вівторок, 1 Жовтня, 2024

Фермери у вівторок вранці почали прибувати до європейського кварталу Брюсселя на нову демонстрацію, звинувачуючи політику ЄС у заподіянні шкоди їхньому бізнесу. Про це пише видання Politico.
Декілька тракторів об'їхали Люксембурзьку площу біля Європейського парламенту. Там фермери розпалили багаття та юрмилися довкола нього під пісню "Stayin' Alive" ("Залишитися в живих") гурту Bee Gees.

Трактори заблокували кілька під'їзних доріг навколо європейських інституцій. Рух по вулиці Рю де ла Луа, одній з найжвавіших магістралей Брюсселя, припинено.
За даними джерел RTBF, на вулиці Брюсселя може виїхати колона від 200 до 500 тракторів.

Farmers arrived in Brussels' European Quarter this morning, in a new demonstration against policies which they say are whacking their business. https://t.co/4OgWkmHgkC— POLITICOEurope (@POLITICOEurope) March 26, 2024
Влада рекомендувала мешканцям користуватися громадським транспортом, щоб дістатися до столиці. Очікують і на збої в роботі громадського транспорту, який курсує в районі європейського кварталу.
Фермери протестують проти бюрократії ЄС, глобальних торговельних угод та нових "зелених" вимог у рамках Спільної аграрної політики Євросоюзу.
У вівторок в Брюсселі міністри сільського господарства держав Євросоюзу проведуть зустріч, щоб знайти спосіб заспокоїти фермерів та вирішити, серед іншого, що ЄС робити з українським агроімпортом.