Вівторок, 1 Жовтня, 2024

Легіон "Свобода Росії", "Російський добровольчий корпус" та Сибірський батальйон сьогодні, 12 березня прорвали кордон РФ. Вони зайшли на територію Бєлгородської області, при цьому в Курській області також чують звуки стрілянини, імовірно, там теж зав'язався бій.

РБК-Україна в матеріалі нижче розповідає, що відбувається в Бєлгородській та Курській областях.

При підготовці матеріалу використовувалися: Telegram-канал легіону "Свобода Росії", джерела РБК-Україна, Telegram-канал Baza, Telegram-канал "Сибірський батальон" та інші дані з відкритих джерел.

Бєлгородська область

Низка російських Telegram-каналів із посиланням на так званих "воєнкорів" повідомляє, що кілька озброєних груп буцімто "намагалися прорватися на пікапах за підтримки мінометного і артилерійського вогню" у Бєлгородську область.

Також, за інформацією пабліків, на підході до кордону РФ було помічено кілька танків, які здійснювали вогневий вплив під час спроби штурму.

Наразі в прикордонних районах Бєлгородської області триває бій. За даними джерел РБК-Україна в спецслужбах, російські добровольці зайшли на територію Бєлгородської області. Напрямок – н.п. Грайворон.

Роспропагандисти стверджують, що прикордонна Лозова Рудка у Бєлгородській області контролюється російськими добровольцями.

Курська область

Разом з тим жителі Курської області повідомляють про стрілецький бій у районі населеного пункту Тьоткіно.

При цьому в соцмережах шириться відео зі звуками автоматних черг, нібито зняте поблизу міста. Мовляв, іде стрілецький бій, поранено двох людей, серед них нібито цивільний.

Також в мережі легіон "Свобода Росії" опублікував відео зі знищенням БТР на території РФ. Як згодом уточнили бійці, це сталося у селі Тьоткіно.

Згодом з офіційним повідомленням вийшов губернатор Курської області Роман Старовойт. Він заявив, що наразі з боку України "ведеться обстріл населеного пункту Тьоткіно Глушківського району".

"На жаль, там постраждалий. Місцевий житель отримав легке поранення, йому надано необхідну допомогу", – заявив Старовойт.

При цьому він нагадав, що для росіян ця ніч видалася неспокійною. Лише над Курською областю буцімто "збили" 11 дронів, але в регіоні досі не знято ракетної небезпеки. Про масований наліт безпілотників на РФ – читайте в окремому матеріалі РБК-Україна.

Тим часом бійці РДК опублікували нове відео з українсько-російського кордону.

"Ну що ж друзі, РДК знову на вістрі атаки. Армія Кремлівського режиму кидає зброю навіть не розпочавши бій. Якщо ви чекали, щоб приєднатися до нас – це той самий момент. Слідкуйте за подробицями", – йдеться у описі під відео.

Прорив кордону РФ

Нагадаємо, що сьогодні бійці легіону "Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" та Сибірського батальйону здійснили прорив кордону РФ з боку України. При цьому, як показано на відео, вони використовували важку техніку, зокрема танки.

Тим часом у місцевих жителів паніка. З перехоплених розмов росіян, які отримало РБК-Україна від джерел у спецслужбах, чути такі репліки: "ма, ты там никуда не суетись, а то там хохлы прорвались".

Російські добровольці активно публікують звернення. Вони оголосили, що "йдуть на вибори" та "зроблять все, щоб Путін із Ново-Огарьово переїхав до Полярного вовка".

Своєю чергою представник ГУР Андрій Юсов в коментарі РБК-Україна заявив, на території Росії бійці діють як самостійні підрозділи і, ймовірно, зараз йде їх спільна операція.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.