Понеділок, 30 Вересня, 2024

В Одесі внаслідок падіння уламків збитого силами та засобами протиповітряної оборони ЗСУ ворожого дрона-камікадзе було замикання в електромережі об'єкта критичної інфраструктури, та сталася пожежа, яку оперативно загасили.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Сил оборони півдня України.

Військові уточнили, що постраждалих немає.

В оперативному командуванні "Південь" зазначили, що свій нічний дроновий терор російські загарбники спрямували з акваторії Чорного моря по прибережних територіях півдня країни.

"Сили протиповітряної оборони відпрацювали результативно по всіх БпЛА типу "Shahed-131/136"", – йдеться в заяві.

Детальніше про бойову роботу із відбиття дронової атаки інтервентів та наслідки українські захисники пообіцяли розповісти вранці.

Атаки "Шахедів" по Україні та вибухи в Одесі

Нагадаємо, російські окупанти ввечері 27 лютого вкотре запустили дрони-камікадзе "Шахед" по Україні. У низці областей була оголошена повітряна тривога.

Пізніше, близько 22:50, в Одесі пролунали вибухи. Місцева влада закликала жителів перебувати в укриттях та не знімати та не викладати в мережі роботу ППО, дотримуватися інформ-тиші.

Зазначимо, що російські терористи регулярно використовують для ударів по Україні дрони-камікадзе "Шахед". Найчастіше їхньою ціллю є цивільна інфраструктура.

Остання така атака сталася у ніч проти 27 лютого. Загалом ворог запустив по Україні 13 безпілотників. Внаслідок роботи протиповітряної оборони було знищено 11 російських "Шахедів".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.