Понеділок, 30 Вересня, 2024

В Одесі внаслідок влучання російського ударного дрона типу "Шахед" по житловому будинку вже відомо про одну загиблу людину. Рятувальна та пошувока операція на місці триває.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Олега Кіпера.

Чиновник зазначив, що тіло чоловіка наразі деблокують співробітники екстренних та рятувальних служб.

"Внаслідок російської атаки по Одесі є один загиблий чоловік. Його тіло нині деблокують з-під завалів", – йдеться в повідомленні.

Глава ОВА висловив щирі співчуття рідним та близьким загиблого.

Перед тим стало відомо про те, що надзвичайники дістали з-під завалів ще одну постраждалу, після чого жінку у важкому стані госпіталізували. До цього було відомо про двох постраждалих.

Чиновник додав, що врятована жінка пробула під завалами близько двох годин.

Оновлено о 00:37

В Одеській міськраді уточнили, що внаслідок атаки "Шахедів" було зруйновано одноповерховий житловий будинок в Приморському районі міста.

"Рятувальники дістали з-під завалів тіло одного загиблого. Троє постраждалих доставлені в одну з міських лікарень", – йдеться в заяві.

Мер Одеси Геннадій Труханов на місці події (фото: t.me/odesacityofficial)

Оновлено о 00:58

Як заявила речниця Головного управління ДСНС в Одеській області Марина Аверіна, пожежу у постраждалому через удар ворожого дрона житловому будинку в Одесі вже загасили, передає "Суспільне".

Представниця ДСНС зазначила, що площа пожежі склала 50 квадратних метрів. Нині триває розбір завалів. На місці працює 41 рятувальник.

Оновлено о 01:28

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів про стан постраждалих внаслідок чергової атаки росіян по місту.

За словами чиновника, троє поранених у важкому стані.

  • Жінка 1962 р.н. має 70% опіків тіла та важкий опіковий шок,
  • її донька 1993 р.н. також отримала важкий опік у 10% поверхні тіла та чисельні переломи кісток,
  • ще одна постраждала 72-річна жінка, яка пробула під завалами майже дві години, отримала термічні опіки 40% п.т. та переломи кінцівок.

"Продовжується розбір завалів та деблокування тіла загиблого чоловіка", – додав він.

Атака дронами по Одесі ввечері 23 лютого

Раніше повідомлялося, що близько пів на одинадцяту вечора російські окупанти вдарили дроном-камікадзе по житловому будинку в Одесі. Місцева влада згодом повідомила про щонайменше двох постраждалих внаслідок ворожої атаки, вони були у тяжкому стані.

Глава ОВА розповів, що на місці працюють усі відповідні служби.

Додамо, що одеські ЗМІ опублікували відео з пожежею в Одесі.

Зазначимо, що це вже друга поспіль повітряна атака інтервентів по Одесі, зокрема з використанням ударних безпілотників. Тоді загинули три людини у місті. Більш детально про наслідки вчорашнього удару противника – у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.