Середа, 16 Жовтня, 2024

Станом на 8 лютого через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 366 населених пунктів, у Києві відновлено роботу всіх мереж, що були пошкоджені під час ракетної атаки напередодні. Про це заявили в НЕК "Укренерго"
Зазначається. що електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується.
З технічних причин в Одеській області знеструмлено 4 населені пункти, 2985 абонентів. Також з техпричин є відключення в Кіровоградській області – 121 споживач, в Херсонській – 1 202 споживачі, в Сумській – 63 споживачі.

Крім того, через обстріли є нові пошкодження в мережах Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської областей.
Також протягом доби на теплових електростанціях подовжено термін аварійного ремонту 1 енергоблоку, ще на 2 подовжено термін поточного ремонту. На атомних електростанціях знижено потужність роботи 2 енергоблоків для проведення ремонтних робіт.
Додається, що експорт електроенергії 8 лютого здійснюється в нічні та денні години в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 1859 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 210 МВт.
"Імпорт електроенергії здійснюється в денні та вечірні години з Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 7 274 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 847 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт", – повідомляють в "Укренерго".