Неділя, 29 Вересня, 2024

Кабінет міністрів ухвалив рішення про перетворення держпідприємства НАЕК "Енергоатом" на акціорне товариство. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
"Утворюємо АТ "Енергоатом", яке на 100% належить державі. Також затверджуємо новий статут, положення про наглядову раду та положення про принципи її формування. Корпоратизація "Енергоатому" за найкращими міжнародними стандартами дозволить посилити якість управління, прозорість та підзвітність компанії", – сказав Шмигаль.

Як пізніше зазначив Тарас Мельничук, рішення ухвалено на виконання закону "Про акціонерне товариство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".
"Установлено, що акціонерне товариство є правонаступником усіх майнових і немайнових прав та обовʼязків державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" із дня державної реєстрації акціонерного товариства", – написав він.

Нагадаємо, у червні Кабмін затвердив план перетворення державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" на акціонерне товариство.
У березні 2023 року вступив у дію закон про корпоратизацію ДП "НАЕК "Енергоатом". Планується, що статус акціонерного товариства дасть змогу НАЕК підвищити ефективність своєї діяльності шляхом удосконалення корпоративного управління.