Неділя, 29 Вересня, 2024

Сполучені Штати є непохитними у своїй підтримці України, й війна на Близькому Сході не відсуває Україну на другий план. Про це заявила віцепрезидентка США Камала Гарріс в інтерв’ю програмі “60 хвилин” американського каналу CBS, яка вийшла в ефір 29 жовтня.

“Ми так само віддані Україні, як завжди, щоб дозволити додаткову допомогу, щоб [Україна могла] захистити себе від неспровокованої агресії Росії”, – сказала вона. І така підтримка "не похитнеться", додала Гарріс.

Коментарі Гарріс повністю відповідають позиції щодо підтримки України, яку президент США Джо Байден та представники його адміністрації висловлювали неодноразово протягом останніх місяців.

Зокрема, 19 жовтня Байден виголосив промову до нації, в якій він анонсував запит до Конгресу США щодо надання пакету подальшої допомоги Україні та Ізраїлю загальною вартістю понад 105 мільярдів доларів, з яких понад 61 мільярд має піти на підтримку України у захисті від російської агресії.

Також у нещодавньому інтерв’ю програмі “60 хвилин” президент Байден вчергове зауважив, що США можуть допомагати обом своїм демократичним союзникам – Ізраїлю та Україні – одночасно.

“Ми Сполучені Штати Америки, заради Бога”, — сказав він, підкресливши, що Америка є наймогутнішою державою в історії світу, цитує CBS. “Ми можемо подбати про обидві ці [кризи] і одночасно підтримувати нашу загальну міжнародну оборону”.

В Конгресі США тривають дискусії щодо того, чи ставити на голосування додаткову допомогу Ізраїлю та Україні в одному пакеті, чи окремо.