Неділя, 29 Вересня, 2024

Двоє людей загинули, ще 18 отримали поранення внаслідок стрілянини й «бійки між двома групами людей» в Тампі, штат Флорида, повідомляє CNN.

Інцидент стався в районі Тампи Ібор-Сіті незадовго до 3 години ночі неділі, повідомив на пресконференції керівник поліції Тампи Лі Беркоу.

Влада вважає, що стріляли щонайменше двоє. Поки невідомо, чи всі 18 постраждалих в результаті інциденту отримали вогнепальні чи інші травми. Наразі правоохоронці заявили, що один чоловік, який, на їхню думку, причетний до інциденту, «здався, і детективи зараз його опитують». Поліція просить людей надавати інформацію та відео.

«Ми притягнемо винних до відповідальності, але для цього нам потрібна співпраця спільноти, і це наше прохання», — заявив Лі Беркоу. Поліція не виключає версію насильства, пов'язаного зі злочинними угрупуваннями.

Як повідомляв раніше Голос Америки, у США Конституція гарантує право на володіння зброєю. Положення Основного закону дозволяє широке володіння вогнепальною зброєю і стримує Конгрес від ухвалення обмежень щодо контролю над зброєю.